Radyo Tiyatrosu Nedir? Radyo tiyatrosu isminden de anlaşılabileceği gibi her hangi bir görsel unsur bulunmayan sadece ve sadece sesin kullanıldığı tiyatronun canlı ortamı dışında arkadan gelen ses efektleriyle ile dinleyicisine tiyatro izliyormuş hissini yaratan bir ses performansıdır.
Radyo Tiyatrosunun Tarihi
Dünyada radyo tiyatrosunun tarihi 1880’lere kadar dayanıyor. 1920’ler itibari ile ise Avrupa’da bir çok radyo kanalında kısa skeçler ve tek perdelik yayınlar yayınlanıyordu. 1930 ile 1960 arasında ise radyo tiyatrosu oldukça popüler bir konuma yükselmiştir. Radyo tiyatrosunun Türkiye’de ise ilk olarak 1950’li yıllarda İstanbul Radyosunda yayınlanmaya başlamıştır. TRT’de ise geçtiğimiz senelere kadar radyo tiyatro yayını devam ediyordu.
Radyo Tiyatrosu Örnekleri
1- Deniz Altında 180 Gün
Karadeniz’de bilimsel bir araştırma yapan denizaltına gök taşı çarpmasının ardından denizaltı mürettebatının verdiği çalışmaları konu alan Denizaltında 180 Gün radyo tiyatrosunu dinlemenizi kesinlikle öneriyoruz.
2- Gece Treni
Gece Treni radyo tiyatrosunda ise tren yolculuğu sırasında trene kaça binen bir kişinin ardından trende bulunanların vermeye çalıştığı zor kararı konu alıyor. Gece Treni radyo tiyatrosu da önerdiğimiz oyunlar arasında yer alıyor.
3- İki Arkadaş
Aynı gün hapishaneden çıkan iki arkadaş olan Ali’nin de Orhan’ın da tek amacı helal süt emmiş bir kız ile evlenmektir. İki Arkadaş radyo tiyatrosu da izlemenizi önerdiğimiz oyunlar arasında yer alıyor.
Radyo Tiyatrosu Nedir? Radyo Tiyatrosu Önerileri için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Radyo Tiyatrosu Nedir? Radyo Tiyatrosu Önerileri için ilk yorumu yapabilirsin.